Kategorier
Tandvård

Tandläkare hjälper i Stockholm

För den som får plötslig tandvärk eller tappar en lagning är en tandläkare i Stockholm oumbärlig. Regelbundna besök hos denne kan göra mycket stor skillnad.

Vissa förändringar kan vara jobbiga vid flytt. Det är många saker som måste ses över för att man inte ska stå där när det verkligen gäller och inte veta någon råd. En av de sakerna är att hitta en tandläkare som kan ta hand om allt från tandsten till rotfyllning. En som man kan lita på när smärtan blir för stor.

Kristian tyckte att det var jobbigt att ändra på rutiner. Därför innebar flytten till Stockholm mer än bara själva flyttbestyren med adressändring och flyttkartonger och städning. Nej, det var allt det andra som han hade i sitt liv i Göteborg. Bland annat handlade det om hans tandläkare. Kristian hade sedan barnsben haft tandläkarskräck. Nu hade han en lugn och trygg tandläkare som han måste lämna och det skrämde honom rejält.

Hitta en förstående tandläkare

Så snart han fått reda på att han skulle flytta frågade han sin tandläkare hur han skulle göra. Denne sa att han skulle hitta en tandvårdsklinik som han tyckte om och sedan skulle Kristians journaler flyttas över till den nya kliniken. Så när Kristian kom dit första gången skulle hans nya tandläkare redan känna till Kristian och hans tandhälsa. Något som skulle spara en massa tid.

Rent praktiskt lät det bra. Men hur skulle han veta vilken tandläkare han skulle välja? Det fanns massor med tandvårdskliniker i Stockholm och det var som att leta efter en nål i en höstack. Han beslutade sig för att besöka de som var närmast för att få en känsla för stället och sedan prata med receptionisten. Det skulle ge honom lite mer information än om han ringde eller mejlade.

Klinik och tandläkare med bra känsla

Kristian började med att besöka den tandvårdsklinik som låg närmast hans nya bostad. Det var lagom gångavstånd vilket passade honom utmärkt. Entrén gav en bra känsla så än så länge var allt okej. När han klev in till själva kliniken möttes han av en behaglig atmosfär. Några personer satt i väntrummet och väntade på sin tur. Hela stället andades lugn och gav bra vibbar.

Han styrde stegen mot receptionisten som satt och knackade på sin dator. I samma stund som han kom fram tittade hon upp med ett leende som nådde ända upp till ögonen. Kristian kom av sig lite innan han till sist svarade på hennes fråga om vad hon kunde hjälpa honom med. Hon gav honom information om kliniken och hur de jobbade. Frågade om han ville boka en tid för undersökning. Precis när han skulle ge henne ett svar kom en kvinna i vit rock, troligtvis en tandläkare, till receptionen.

Tandläkare ingav förtroende

Tandläkaren hälsade vänligt på Kristian och frågade om det var okej att hon stack emellan med en kort fråga innan receptionisten hjälpte honom. I vanliga fall kanske Kristian skulle bli irriterad och tyckt att det inte var okej. Men leendet och att hon bad om tillåtelse fick helt motsatt effekt. Kristian gillade den kvinnliga tandläkaren som efter att ha pratat med receptionisten tackade Kristian för att hon fick störa.

Några minuter senare gick Kristian ut genom dörren till kliniken. Han hade hittat sin tandläkare i Stockholm och behövde inte leta vidare. Nu skulle han hem och skriva en mejl till sin forna tandläkare och be denne skicka informationen till den trevliga receptionisten. Han kände sig mycket nöjd nu när han inte längre behövde oroa sig för vems stol han skulle sitta i nästa gång han behövde ta hand om sina tänder.

För att kunna få mer information besök hemsida: solnadental.se